Sports

Att gå på Vesterhavsskolans Sportsprofil innebär i första hand en vanlig skolgång med de vanliga ämnena och de vanliga läxorna. I andra hand får eleverna en sportutbildning under kvalificerad ledning. Vi vet att denna kombination kommer att ge dig som elev, en intressant och givande högstadieutbildning. Att söka till en ny skola är en utmaning i sig. För de flesta är det ett sätt att växa och få nya kamrater.

Utveckling, struktur och uppföljning är de hörnstenar som vi kommer att bygga vår skolgång på, detta innebär ett stort föräldraengagemang, där man följer sitt barns utveckling kontinuerligt.

Det är viktigt att du som söker Sportsprofilen, har ett stort intresse och hjärta för din sport (fotboll, tennis, friidrott). Det krävs att man orkar träna 3 gånger i veckan, under 4 års tid. Lägg där till att man kanske tränar 2-3 pass med sin klubb i veckan, så det kommer krävas mycket av dig som elev när man går på denna profil.

Eleverna har profil två gånger i veckan i pass om 80 minuter.

Förutom fotboll i både praktik och teori jobbar vi med fairplay, kamratskap och ledarskap.
Vi lär oss om kost och hur man förebygger skador och rehabtränar – allt för ett friskt utövande.

Det övergripande målet är att varje elev ska ha roligt, känna gemenskap och utvecklas. Friidrottsprofilen inriktar sig på, hopp, kast, häck och löpning i alla dess former.

Tennisprofilen inriktar sig på att utveckla eleverna i tekniken i de olika slagen; forehand, backhand, serve, volley och smash med fler. Spelförståelse, rörelseförmåga, spänst och koncentration är andra delar som det läggs stor vikt vid.